Amigo - 29 Februari

Idag är det skottår!:D Ganska coolt... Har vart med om detta 4 gånger!;) hihi.
Idag förstördes hela dagen p.g.a utvecklingssamtal i skolan... Och just idag när det är underbart väder? Ah men jag fick kli i fingrarna så jag red ut efter!;) Red en kort runda (fotbollsrundan) och kom tillbaka ganska precis innan det började mörkna. Amigo skötte sig jätte bra:) Riktigt nöjd att jag hann! Har inga bilder från idag tyvärr.. men har vart så flitig med bilder de senaste dagarna så ni överlever nog detta;)

Amigo - 28 Februari

Red ut idag! Han var pigg som vanligt och på glatt humör. Tränade lite på tempoväxlingar i traven och i galoppen fick han springa lite fritt. Skrittade mycket, var ute i 50min och red en bit mot djursjön.
Den nya röda outfiten var på! :D Förutom lindorna.. Dom passade, men det är jätte lerit ute så jag tog inte dom, och det var tur! Usch vad lerigt det var:/

En sväng till Hööks...

...Resulterar såhär!

Bildbomb del 5 av 5


Tråkig måndag... igen

Idag har skolan gått väldigt snabbt. Åkte direkt till stallet efter skolan och satte på Amigo ett täcke för det snöar (!!!??) :( Tänkte att han skulle få stå idag också eftersom att jag har träning ikväll, så rider jag imon när jag är ledig, och då börjar hårdträningen! Haha nej, men ska bygga muskler och så + bygga upp konditionen till 99%. Han ska inte stå för en i sommar och vinter. Så två vilo-månader på ett år, kommer bli super! Amigo är stor kille nu:)
Snart dags att raka av vinterpälsen, tjoho!:D

Bildbomb del 4 av 5


Bildbomb del 3 av 5


Grymt!

Nu har Amigos "förra" ägare vart här! Gick jättebra och dom var lika trevliga som förr:) Dom sa även att vi ska börja satsa nu (alltså ut & tävla och verkligen skapa muskler osv) så nu tänker jag satsa järnet! Det är mest mamma som hindrat mig "vi måste lära känna han och blabla, han är ung och blablabal... men hon kan inte så mkt själv..." Men nu när hon fick höra det av dom så blev det änna   "JAAA, Tävlingsbanarna here we come!"

Så ni som kommer tävla på samma tävling som mig (i avd A då) kommer får se en jättefin musklad Amigorumpa när jag galopperar framför er, först i ärevarvet!:)
Looking at the future

Bildbomb del 2 av 5

Kolla bakbenen/rumpan!!!! (bilden under)

Bildbomb del 1 av 5

Tre stycken delar kommer att komma idag, var av 2 imon, enjoy!

Lördagskvällen räddad!

Det är nämnligen live från Horseshow på svt24 ! :D Gillagilla

Amigo - 25 Februari

Riktigt stolt ägare är jag idag! Älskar Amigo så sjukt mycket, riktigt stolt över han!
Idag gick allt kanon. Värmde upp med sporrar för att få igång han, men fick ta av mig dom efter kanske 5-10min? Han gick framåt jättefint och Emma (kompis) stog på plats med kameran! Tog massa foton som kommer delas upp i några bildbomber på bloggen. Hon filmade även, och filmen (Lagt ihop filmerna till en film) kommer komma upp i detta inlägget:)
Ställde fram 2st hinder och hoppade runt bara. Första gången han hoppar på 2-3månader och han tyckte det var superkul! Han hade lagom fart och var lagom pigg. Man kunde bara smacka lite (från trav) så fatta han galopp;) Haha gosisen♥
Hoppade inte så högt, ett kryss på 30cm och ett oxer på först 50cm sen höjde vi till ca70cm. Amigo hoppade glatt!
Emma som hade sin systemkamera fick mega fina bilder! Ska försöka få tag på henne och be henne skicka dom så fort som möjligt:)
Amios "förra" ägare kommer imon! Ska bli jätte kul, och dom kommer nog bli häpna när dom ser hur mycket han har förändrats .. haha! Men det ska bli kul:) Roligt att dom är intresserade iallfall, vissa familjer som köper häst hör ju aldrig nått från "förra" ägarna. Det tycker jag är synd, men det känns bra att dom hör av sig, och till och med vill komma och hälsa på! :D
Första språnget kom jag lite efter i, snälla flippa inte ur med elaka kommentarer om att jag inte kan rida  för det, tack♥

Paint skills

Hahah visst är jag duktig i paint?;) hihi, såhär kommer Amigo se ut idag, vi ska hoppa lite i Annies paddock. Får se om någon fotar/filmar. såg även att jag glömde padden under sadeln.......

Dagens fråga

Märkesridutrustning/kläder eller ej?



Free web polls

Today

Idag ska Amigo stå, tagga hoppning imon! Kommer inte blogga mer idag.

hihi busigt..

Wilma (kompis) smygfilmade mig och Nora på syslöjden när vi gjorde armband! haha;)
Noras hästblogg: HÄÄR
Wilmas blogg: HÄÄR

Insperation

Får jättemycket insperation, och för 5min sen höjdes mitt självförtronde sig till toppen, och där har de aldrig vart. Bara av att läsa en lång tråkig text som ger efter massa tänkande. Helt sjukt!
Don't try, I'm living my own life



Amigo - 23 Februari

Idag har vädret vart superduper härligt! Sol, varmt och inga moln alls. Dock lite blåsigt, men inga kalla vindar. Ännu bättre att jag hade elevensval idag när vädret låg på topp och slutade kvart över elva. Så var i stallet vid tolv tiden och fodrade samt mocka och fixade allt. Medans hästarna åt lunch gick jag till Hällesåkersgården och åt lunch jag också! Sen kom pappa och körde ner mig till stallet igen.
Jag kom till stallet, fixade Amigo och red ut på en härlig tur. Mötte Nora så red en stund och gjorde henne sällskap! Fixade & meckade med alla möjliga träns och bett innan jag red ut, byta pannband, bett och tyglar här och där. Resultatet blev grymt! Så nu har jag två träns med 2olika bett som sitter perfekt på Amigo!:D
Red även på det tredelade bettet idag, Amigo gick jätte fint på det, tuggade inte alls och var pigg! :D Kommer variera lite med betten tror jag, och har funderingar på att skaffa ett nova bett. Idag var det iallfall en lyckad dag! Hoppas vädret håller sig.

Haha plats 435 bland "hästsport".. inte dåligt?;) haha eller jo..


Vill ha!

Riktigt sugen, fy f*n va fina om man får lov att säga så!

Regnregregn och återigen regn

Idag regnar det och är grått. Amigo ska stå idag igen eftersom att jag ska hoppa på lördag så skrittar jag lite imon & skrittar på söndag. Har ingen blogglust alls p.g.a en orsak.

Tisdag

Idag ska Amigo stå, ska iväg om en stund och tar stallet på hemvägen, så ingen uppdatering idag, sorry fot that!


Amigo - 20 Februari

Skrittade bort till paddocken, skrittade & travade bara runt i den, Amigo var fokuserad och framåt tänkande så jag ville inte förstöra det genom att jobba med honom. Sen kom någon på en islandshäst och red ivägen hela tiden... Så jag red ut i 20min istället. Gick helt okej, skrittade mest.
Flätade hans svans igår, så idag var den lockig!

Den ser jättelång ut på bilden, men det är den inte.

Skola...

Sitter just nu i skolan, börjar snart. Idag ska jag rida ut, hoppas att den lilla snön som kom inatt smälter bort under dagen så jag ser vart det är is och inte...

Dagens fråga

Vad har du för häst/ponny?





Free polls

Slarvmätning

Försökte mäta Amigo "någorlunda" bra idag, med tumstock och en sopborste! Resultatet blev 147,6 med broddar på som är 9mm. Alltså är han (gemfört med denna mätningen) 146,6 utan broddar. Och på "riktiga" mätningen som ger en mätintyg drar ju av 1cm om hästen har skor, så då blir Amigo 145,6. Jag tror att han kommer bli 147 eller 148 med skor, så antingen kommer han räknas som 147 eller 146 när han är slutmätt, för han kommer inte att växa över 148 då han fyllt 5år och araber slutar växa då, sen har han ju lite connemara i sig så jag tror att han kommer växa ett halvår till, med dock inte mycket.

Amigo - 19 Februari

Red ut i ca 30min, superskönt! Red bland ängarna under solnedgången. mmmm vad härligt det var, och inte kallt heller! Och speciellt med en ponny som var pigg och ville arbeta! Det var inte alls isigt, all is/snö på grusvägen har smällt under dagen så det var fritt fram för trav / galopp. Tog första galoppen på 1månad. Ca 20meter bara för att han var så laddad. Tränade mycket på avsaktningar och formen, samt flytta i sidled. Gick grymmebra!
Nu sitter jag på min säng, nyduschad och mätt efter maten, det har varit en riktig hästdag! Älskar sånna dagar.. Först GP-ponny kvalet i billdal, sen mysig uteritt med Amigo, och nu väntar jag på att ponnyakuten ska börja! Ibland är det bara att Älska Livet ♥

Hemma och vänder

Nu är jag hemma, ska äta lite & byta om sen åker jag ner till stallet för att rida. Antingen så rider jag själv eller med Annie, ska höra med henne.
Grattis till Axelina som vann kvalet i GP-ponnyn och nu ska få rida i skandinavium, kulkul!

Upp & hoppa

Här har man inte sovmorgon inte! Bäst att gå upp tidigt dom få dagarna innan skolan börjar, annars är man D.Ö.D när man ska gå upp första skoldagen.. Ska iallfall till Billdal med Nora. Och om det "går" att rida så kommer jag göra det efteråt:) Jag & Nora :


Förändring?

Ja/Nej?                                                    Positivt/Negativt?

Har man inget att göra så..

.. Så går det som det går!

Imon

Någon som ska till BilldalsRidklubb imon och kolla på GP-ponnyn?:)

Stänger ner

Stänger ner för dagen. Blev inte direkt så, några inlägg till;) Ska kanske med mamma, pappa & syster till stallet, lär ju inte behövas heller.. Men vi får se. Dagen har vart seg och därför ingen "super" uppdatering, och inget om Amigo. Han har stått p.g.a det superdåliga vädret och halkan tyvärr.

Hööks

Är inne på hööks och kikar lite, det tycker jag är kul! Såg lite här och där att det är rea, så jag klickade in på knappen för alla rea produkter, shiiiiit säger jag ba, vissa är jättebilliga! :o Så vill du shoppa billigt, åk till Hööks så kan du säkert fynda något!:)

Ingen ridning

Ska absolut inte rida idag, det blåser sjukt mycket och regnar. Är pisseblöt och tror att jag kommer ligga hemma och värma mig idag, fy vilket väder! Synd eftersom att jag är så ridsugen...


Planer för dagen!

  • Åka på match
  • Hem och rida
  • svensk ridsport med Nora?

Dagens fråga

Ny kategori! Dagens fråga!
Är du häst intresserad?

Sista inlägget, lovar!

Har gjort 5-6 inlägg idag, känner mig nöjd!
Ska strax borsta tänderna, hihi. Tagga att gå upp imon och kolla på pappsens lag (fotboll), men bror ska spela och han har även blivit utvalt som lagkapten! :D grattisgrattis (nää, inte riktigt hästbloggaktigt? Ah jag har ju ingen vardagsblogg så ni får stå ut idag!)
Åter till häst ämnet:
Imon ska jag försöka mig på en uteritt, är ju väldigt isigt ute märkte jag idag.. Eller så får jag göra lite skrittövningar i paddocken, passar också bra! Men vill verkligen rida ut, helt seriöst, har fått flipp, vill ridaaaaaaa!:( nu
Lite sent, menmen;) Ska även försöka smörja imon! Glömmer alltid av .. läs glömmer... hehe, eller inte;)
Nä nu ska jag fixa mig inför natten, ha det bra alla mina bloggläsare!
Snygish bild på Amigo!

Ni har väl inte missat?

Ni har väl inte missat bloglovinknappen i menyn? Om du inte vill missa något från min blogg, så följ mig via bloglovin. Använder själv bloglovin, love till det. Om ni inte pallar att klicka i menyn.. klicka HÄÄÄÄR :D

Min & Annies goa konversation!

För er som är intresserade;)
Annie tycker att det är coolt att galoppera! whaaat?
natthumornatthumornatthumornatthumornatthumornatthumor
Eller ska man säga kvällshumor? Gahahaha

Hastnet - Hästnet

Sitter inne på hastnet och kikar runt. Är sjukt sugen på en till ponny/häst, fast det tycker nog tyvärr inte mina föräldrar.. Inte så att jag har tröttnat på Amigo, haha nejnej, känner bara att jag vill rida mer, ännu mer! Nästan varje dag, mår som allra bäst på hästryggen och just nu känner jag att mitt jobb i framtiden kommer vara att rida hästar, verkligen! Skulle kunna tänka mig en foderhäst, måste inte köpa en till, nejnej. Eller en "problem" häst, skulle tycka det var jättekul! Att ha något att jobba med. Men tyvärr kommer detta bara finnas i mina drömmar just nu. Klagar absolut inte, har en häst och vet att vissa inte änns får rida på ridskola, detta är bara en dröm som jag verkligen vill ha uppfylld ♥ Ett eget stall hade inte suttit fel heller...


Alla har väl drömmar?

Blogg insperation

Får så sjukt mycket blogginsperation av ... ER!
Får nya besökare och mer kommentarer varje dag. Vad det än är för en kommentar så blir jag alltid lika glad när jag fått en ny, så jag skiter i om ni skriver "onödiga kommentarer", skriv på!!!! Blir super glad! :D
Mycket roligare att blogga om man vet att någon/några läser och verkligen är intresserade av vad jag skriver, inte "bara" kolla på bilder. Känns grymt att några av er tycker att denna bloggen är intressant, så tack! tack för att ni tar er tid för att läsa min blogg, puss på er!♥

Dissdissdiss

Såhär såg hagen ut idag.. Och paddocken var också en isbana. Usch och fy, nä nu vill vi ha vår/sommar


Amigo - 17 Februari

Har inte så mycke att skriva om, sitter här nyduschad och redo för kvällen!
Red inte idag, det är blank is i alla hörn & kanter, försöker mig på att rida imorgon istället!
Idag mockade jag 4boxar, fyllde 3st höpåsar, fyllde 2st havreburkar, tömde 1st vattenspann & soppade hela stallet.
Sen ringde min kompis från Gran Canaria där det är 27grader.. Och där stog jag i stallet och småfrös. Haha, men så är det.
Hade en trevlig och ensam stund i stallet, älskar att vara där ensam och bara gå runt o pilla o fixa lite här o där. Hur mysigt som helst! Kan inte säga att jag är så värst social av mig, älskar att vara själv i stallet och hemma, hehe.

Hejsansvejsan

Precis kommit hem, ska äta snabbt och byta om så åker jag ner till stallet. Har slängt iväg ett sms till Annie och frågat om det är halt i hennes paddock, lär ju får ringa henne .. igen ... Haha ;) Fast jag ska inte säga ngt, fick 3sms & 1missat samtal av henne imorse, hehe ..;)

Isbjörn..

Amigo har sjukt mycket päls just nu! Isbjörnen brukar jag kalla honom;) Haha, men när det blir varmare så ska F hjälpa mig att klippa han, och så ska hon lära mig. Och om jag får tag i någon klipp maskin så kanske jag kan fråga om jag får klippa shettisarna? hihi tränaträna... ;)

Tomorrow is a new day

Men nu ska vi snacka om idag! Ska fixa & packa lite nu, min kompis Vanessa ska ha tjejmidda ikväll för att hon har fyllt 16 så jag kommer spendera kvällen/natten med hon hos hennes kompis och några andra. Så idag får mamma fixa stallet, hehe jag tar ledigt;) Om man nu får det...

Ett tidinställt inlägg kommer under eftermiddagen, enjoy!

Vill ha vår/sommar, NU!

Igår när jag broddade Amigos bakhovar så ramlade det ner snö från taket och Amigo blev svinrädd, och jag som inte alls var med på noterna har nog aldrig blivit så rädd! Haha efter när jag skulle fortsätta så skakade jag.. Haha fy f*n vilken hemsk känsla!
Idag ska iallfall Amigo stå;) sommar,sommar,sommar ♥

Rätt svar! Självklart svarar Nora rätt;) armbandet är av Amigos svans! Är jättenöjd och det känns jättebra att bära en del av honom dagligen:)


Läsarfråga!

Någon som kan gissa vad detta armbanet (som jag själv gjorde idag) är gjort av? :D

Utvärdering

Kör en liten utvärdering av mina shortchaps som jag fick i julklapp av farmor & farfar!
På mig sitter dom som en smäck, dom är inte stela utan jätte sköna och töjbara, och eftersom att dom sitter hårt runt mina vader så är dom alldeles perfekta! Dom skaver ingenstans och dragkedjan krånglar inte eller så. Tror att jag kommer ha dessa länge! Älskar dom!

Amigo - 15 Februari - Film


Amigo - 15 Februari

Idag så red vi till fotbollsplanen och red i kanten på "ridvägen" som alla ryttare har skapat;) Vi travade fram och tillbaka några gånger. Rebecca stog även på plats med kameran & Benjamin (en av shettisarna) hade hon också med sig, så 2 bilder kommer + en film(i ett annat inlägg). Han var väldigt duktig idag, tänkte framåt och gick i ärlig form, vet dock inte om han sänkte rumpan ... Men det tror jag inte;) Det var ju inte världens bästa underlag, packat snö på gräs licksom;) Är det bara Amigo, eller får era hästar inte heller några snöstyltor på bakhovarna? Bara fram ... ?


Amigo lyckas återigen..

Återigen med något som inga andra hästar gör? Haha igår när vi stod utanför mitt hus så började han shabbla med munnen och tungan, viftade upp och ner , sida till sida med huvudet. Och ah, då såg min syster att han fått bettet under tungan... suck! Så det var bara att tränsa av (trodde jag) men jag hjälpte han att fixa det med bettet i mun. Har detta hänt er någon gång? hihi ni får en bild på mina skor .. ;)

nämen tjena!

Nu på förmiddagen ska jag sticka till frölunda en snabbis, sen blir det uteritt en snabbis i eftermidda! Inte så mkt update idag & imon, men ni får nöja er! Kram

Amigo - Presentation

Eftersom jag inte hittar den gamla och behöver sidlänken så gör jag en ny!
Mr Amigo
"Amigo" som han kallas är en 5-årig valack som min familj äger sen April 2011.
Han är brunskimmel och 146,4cm mkh i nuläget, växer kanske några mm till. Det återstår att se!;)
Han är en positiv & social ponny som kan vara hur enveten som helst. Och nu snackar vi inte lite, fy fasiken vad egen vilja han har, och sur kan han bli om han inte får som han vill, fasst jag äskar han ändå:D När han inte är i dessa "envetna" lägen är han hur go som helst! I höstas hade vi en period där han inte tänkte framåt och vi hade verkligen problem, men det var bara i paddock. Men nu är det som bortglömt, han har blivit hur go som helst i ridningen efter jul, och bättre blir det! I hans pass står det att han ska användas som tävlingsponny- hoppning & dressyr, och det ska han också! Vi har 5år på oss tillsammans att tävla och det ska vi inte gå miste om, i sommar är det tänkt att vi ska komma ut på clear rounder. Har ni frågor om Amigo? bara att kommentera!

Svettigt..

Haha idag tänkte jag att jag inte skulle frysa! Och det gjorde jag inte, nepp jag svettades! Haha ... Var tvungen att ta av mig jackan när jag mockade shettisarnas boxar;) Hade på mig:
  • tjocka strumpor
  • jeans
  • thermobyxor
  • tjocktjocktjocktröja med massa gosig & varm päls i
  • långarmad tröja under
  • och min dundervarmatjocka jacka
  • mina pälsiga vardagsskor
  • varma vantar
Och ah.. jag svettades när jag mockade, men när jag red varken jag frös eller svettades, super! Så alla ridmänniskor som läser detta, ta på er på vintern! Jag och troligtvis alla hatar att frysa, och inte minst på hästryggen!

Amigo - 14 Februari

Mysig uteritt i snön med Amigo & Rebecca som ledde Kastanj. Trodde inte att jag skulle rida idag p.g.a att det snöade inatt. Men jag & R gick ner till stallet så märkte vi att det inte var så halt, så vi tog en liten runda på 30min. Travade lite idag för första gången på 3veckor. Amigo var riktigt speedad så när vi var på fotbollsplanen fick jag rida fram och tillbaka ca 3-4gånger. Han blev mycket lugnare efter det! Och kastanj blev segare... haha;)
Broddade även Amigos bakhovar för första gången, framhovarna broddade jag i förrgår. Han brydde sig inte alls om dem, great! Måste bara tillägga att jag HATAR att brodda, min rygg klarar inte alls det igentligen, får svinont! Men vad gör man inte för att slippa halka?;) Lite bilder kommer också ifrån idag, enjoy!:)

 


tisdag, woopwoop!

Inatt har det snöat ... Ännu mer!:(
Idag skulle jag rida ut var det tänkt, men vi får se hur det blir med det.

Glad alla hjärtans dag på er allihop!


Du e så söt min kära lilla ponny ...

Du e så söt min kära lilla häst!

Idag ska Amigo stå, så vet ni det:)


Bilder - 12 Februari


Vinter promenad

Imorse tog jag och R en vinter promenad med Amigo & shettisen Kastanj. Vi var ute i ca 30min i det härliga vädret! Sol och 2grader varmt.. Eller varmt.. Varmare än igår;) bilder kommer sen!


Storbloggare

Skulle rent ut sagt inte vilja bli en typisk "storbloggare". Kanske hade vart nått, men nu efter att jag frågade en fråga till en hästtjej på en blogg som verkligen har svaret så har jag gått runt i snart 1 vecka och väntat på svar. men icke, ser att hon accepterat kommentaren + de 20 andra kommentarena och total dissat min. Antingen för att hon får så många viktiga "andra" kommentarer eller så är hon bitter, jag vet inte? Men jag är super besviken! Har skickat en fråga till en annan blogg också angående bett, men inte fått svar heller. Så hellre en lite mindre men inte för liten bloggare. En Normal bloggare som kan svara på alla kommentarer och inte få sina läsare "besvikna" eller gå ut på stan utan att få en kö efter sig för att skriva autografer osv. Ibland känner jag att livet som "okänd" verkar helt okej!


Ginaticot Grand Prix

Gina Tricot håller en hopptävling som kallas för "Gina Tricot Grand Prix" varje år (som håller på nu) och då släpper de också en klädkollektion. Tyckte inte allt från iår var så "speciellt" snyggt, utan helt okej! Dock kommer detta endast säljas under hopptävlingen som går i Borås, vilket är lite synd.. Men denna luvtröjan lockade mest för mig:)


Lördagskväll

Lördag idag, ska strax ta fram chips & dipp.. hehe gottigottgott;) Men innan så slänger jag in ett litet inlägg! Vill inte komma med något speciellt, men har bara lust att skriva;)
'
Angående dagens bilder
Haha, skäms jättemycket över bilderna jag la upp på Amigos nya grimma. Verkligen!
Han har ju sina charmiga sidor.. haha men han är alltid lika gullig :) Sen såg jag även att jag
skrev "2"  bilder, men la ut 3.. fail!
Här får ni en riktigt söt på Amigo!

Hihi


Amigo - 11 februari

Hemma ifrån stallet nu, skrittade i 20min i paddocken bara. Krävde inget utan bara skrittade runt. Amigo fick även en ny grimma, fick ingen bra bild men de 2 jag fick får duga;)


Morgontrött

Kan inte fatta att jag är vaken tjugo i nio på lördagsmorgon! Men nu är jag tyvärr det. Idag ska jag skritta på Amigo och min kompis ska ta lite kort:p

Haha skrattar åt denna bilden varje gång jag ser den, grym ju!


Söt tavla i stallet!


Såhär kan de gå om man har tråkigt;)


Sportlov!

Äntligen sportlov och Amigo ska jag börja trava efter helgen, sen får det rulla på! Blir ingen hoppning iallfall på lovet, hur mycket jag än ser fram imot att få hoppa så kommer Amigo inte blir klar för det innan lovet är slut. Han har inte hoppat på 2-4 månader, får se hur kommer gå när vi tar första språnget om 2veckor!;) han fick iallafall stå idag så jag jan rida lördag+söndag.


Bra avslut på dagen

Efter denna sega dagen så avslutar jag med Disney! Gött att bara slappa i soffan på sitt rum med min kära katt bredvid:) imon drar en kompis med mig till stallet då hon ska sova här hela helgen, kanske kan be henne fota? Hörs imon!


Hästisen

Lekte lite med Amigo i paddocken, lät han springa efter mig åt alla möjliga håll, hit och dit + att jag lärde han backa utan att jag rörde vid han:) hihi, sen fick han gå in och käka sitt hö och havre, nomnnomn!

Vi tog en egobild dessutom! Hihi


Hundisen

Har precis vart ute och busat med min brors goa hund Challe! Snart slutar mamma och då ska hon köra ner mig till stallet!:)


This Thursday

Ligger hemma idag igen, känner bara av halsen och munnen idag, har någon inflammation som även sätter sig på kroppen, Gaaaaah blir galen, men ska försöka ta mig till skolan imon:)
Tänkte att veckoschemat skulle se ut lite åt detta hållet (sportlovet+dagarna till lovet)

Skrittaskrittaskritta:)


Min design

Ser att min design ser helt knäpp ut om man har större skärm, menyn flyter ut lite väl mke.. Hoppas ni läsare har samma storlek på skärmen som jag!;) Såhär ser det ut på min brors dator:

iphonerättar*****

Ser nu att min iphone rättat till dom* men det ska stå som* i det senaste inlägget... åååååh

Grönt kort

Stolt ryttare dom klarade grönt kort provet! Wiho;)


Bloggtävling!

Jag är med iwww.eliitponny.blogg.se bloggtävling om att vinna det nya Sverige pannbandet!
hehe, bättre sent än aldrig;)

Bett

Har ett problem, behöver hjälp, och nu menar jag hjälp.
Amigo har en lagom känslig mun och behöver verkligen inte skarpa bett då han lyssnar jättebra på lätta tygeltag osv. Rider just nu på ett tvådelat och det var det vi fick med från hans förra ägare. Han går bra på det tycker jag, fast han tuggar jättemycket på bettet när man rider. Alltså överdrivet. Vill ha ett så mildt bett som möjligt, men har man gummibett så finns ju risken att han tuggar sönder det och får det att skava (har läst på google). Jag kan verkligen ingenting om bett. Så "någon", skulle du kunna lägga en kommentar om vad för bett som skulle passa Amigo och hur det fungerar osv? skulle vara jätte snällt.


Haha mobba inte mina händer, vet inte vad som hände i det språnget, tack!

Läsvärda bloggar

Om jag kikar i på en blogg, så kollar jag främst på:
  • Snygg design
  • Finns det änns "några" bilder
  • Lagom text & bilder i inläggen
  • Vill bloggen komma med något? Även tips till läsarna,inte bara "jag","jag"&"jag".
En blogg jag rent ut sagt älskar och har läst länge nu:

Godmorgon kära läsare!

Vaknade för 20min sen, passade på att sova länge nu när jag är sjuk, vaknade dock till 5min när mamma fick bil larmet att tjuta klockan sju i morse.. Nä, detta är en hästblogg så åter till hästämnet!
Idag ska jag rida (skritta) har jag bestämt, jag skiter i om jag inte är tillräckligt frisk eller vad man ska säga, han ska vara färdig framriden tills sportlovet. Så det så. Bjuder inte på någon  morgonbild eftersom jag inte har någon som passar till detta inlägget, höhö;)

Hahahahahahah!

Hittade lite hoppfilmer ifrån i sommras, och på en video pausar jag i språnget.
Amigo hoppar högre än vad han behöver och jag hänger inte med, Amigo såg skit fin ut, men jag.. Mahahahaah!

Amigo & hans små vänner


Gabriellas arga inlägg om vintern

Varje år skriver jag av mig till någon kompis om hur mycket jag hatar vintern. Har inte haft blogg då, så det har blivit någon kompis som har fått det uppdraget att läsa;) hihi
Börjar med... HATAR VINTERN. Vill verkligen ha sommar nu, alla mörka morgonar + kvällar kan försvinna och aldrig komma tillbaka, tack. Jag är en person som fryser lätt av mig, inte på sommarn (när andra tycker det är kallt) men på vintern duger inte änns min superduper varma jacka. Och jag lyckas alltid (!!!!!!) få snön innanför jackan på något läskigt sätt.. Sen har jag vart med om 2omkullningar på is med häst och det duger. Så är väldigt försiktig när jag rider ut på vintern och det är halt. Måste bara meddela att jag vart så feg att jag inte ridit ut en enda gång sen snön kom. Lät Amigo få sin vila nu istället (den var inte inplanerad någonstans, men tyckte det passade bra nu). Tänker inte skriva så mycket mer, för det kommer bara gå överstyr + jag är jätte trött, klockan är lixom halv tolv på måndagskväll, men vad gör man inte för sina läsare? Haha !
sommar♥♥♥

Tolkning med Annie!

I förrgår (söndag) så smsade Annie mig och frågade mig om jag ville komma ner och tolka Destiny med henne. Självklart ville jag det! Så jag fixade mig och åkte ner. HAHA säger jag bara.
Jag fick börja med att sitta i pulkan. Tyckte det var svinkul, men svårt. Sen började Annie trava med Dessy, och jag ramlade nästan av direkt och släpades efter, HAHA, och detta hände 3gånger, varav 1 var i galopp och jag släpades i snön ca 10-11 (?) meter . Sen tröttnade jag lite och lät Annie åka;) Och hon ramlade inte av en enda gång .... suck! Haha men kul var det, en stund iaf;)
Sen tog Annie några race i backen, och jag stod beredd med kameran! Jättefina bilder blev det:)
Dagen efter är både jag & Annie sjuka...

Longering + Horsemanship

Longering
Har haft lite roliga övningar samt småträning med Amigo under hans vila. Han får typ massa energi och springer efter småhästarna så jag har longerat några gånger (och han har blivit superduktig nu). Longerar utan problem! Stora framsteg:) Filmade lite, men den blev inte så bra;) Sen var det svårt att longera samtidigt som jag filmade så han började slöa, höhö lat ponny!
Horsemanship
Eller "frihetsdressyr" eller vad ni kallar det.
Vill förstärka mitt och Amigos samband. Kommer gå mycket bättre i framtiden då! Känner att han litar på mig, men han ska kunna lite på mig ännu mer, 100% verkligen! Amigo har haft sina dagar. Ena dagen gick allt helt superduper bra! Och andra ville han inte alls, men tvingade han lite, hehe (morötterna fick krypa fram) och då gjorde han glatt vad jag bad honom! Haha söt ponny:) Detta är iallfall någonting vi kommer att fortsätta med! Och så småning om tänkte jag börja tömköra Amigo.

Hööks outfit

Det är inte bara starka färger på kläder i vår. Utan häst outfits också såklart! Stort hiss till alla möjliga färger!
Har kärat ner mig lite i hööks billiga schabrak med matchande lindor. Amigo skulle varit fett fin i båda av dessa! Men jag tror att de blåa kallar mest;)

Bilder

Har äntligen fått min kära iphone 4s! Min allra bästavän <33333 hihi, bilderna är dock tagna med den, men hoppas det är okej denna gången! Lite bus i hagen:


Grönt kort & Ridlärakurs

Grönt kort
Har vart iväg med Annie & Nora och tagit grönt kort på Billdals Ridklubb. Det var 4 olika tillfällen som vi var där.
3 timmars teori x2 , praktiskt (höll på i 2,5 timmar), och provet sista tillfället. Det tog ca 30-40min för mig att göra. Vi har dock inte fått reda på om vi klarade det eller inte, och det var exakt en vecka sen som vi gjorde det. En stor fet DISS till det.
Ridlärakurs
I fredags kväll (17.30-20.00) & Lördag morgon (09.00-12.00) så var jag uppe på hemmaklubben tillsammans med 20andra och var på ridlärakurs som min dressyrtränare hade. Den handlade om "att gå på tygeln", "hur man får hästen att gå på tygeln" och "vad det innebär" osv. Den var jätte intressant och man lärde sig mycket! Och bara för 100kr? Suveränt! En stor fet HISS till det! :D

Tidinställda

Lista över tidinställda inlägg imon:
  • Grönt kort & Ridlärakurs (i samma inlägg)
  • Bilder ifrån häromdagen
  • Longering + Horsemanship med Amigo
  • Tolkning med Annie!
  • Gabriellas arga inlägg om vintern.
Håll utkik! :)

On my way back

Har inte änns haft bloggpaus i en månad, och läntar redan tillbaka! Har hänt massa spännande som jag har att berätta. Dock så har jag inte ridit på 2veckor & 2dagar för Amigo har haft en mini vila.
Har varit hemma hela dagen.. sjuk (huvudvärk, förkylning och ont i halsen + lite hosta) så har inte varit i stallet idag och kommer nog troligtvis inte åka dit imon heller. Men jag har iaf bestämt mig för att sätta igång Amigo på onsdag, vare sig jag är frisk eller inte. Bara jag kan rida som vanligt på sportlovet som är nästa vecka! Och då är det troligtvis uppdatering på hög nivå.
Kommer lite tidinställda imon (kommer troligtvis sova hela dagen imon också så ah), och det kommer vara allt jag gjort under bloggpausen. Kanske ska ta mig och fixa my header, inte klart än. Hoppas ni bir glada över mig comeback!