Amigo - 31 Mars

Sista marsdagen! Imon är det 1 April, se till att ni inte blir lurade! hehe, det kommer defenitivt jag att bli...
Idag hoppade vi, hoppade väldigt lite och upp till 70cm. Wilma fick också hoppa lite, 30 & 50cm:)
Idag gick det jättebra, inget komplicerat, utan det rullade på. Amigo blev lite skraj när vi la konor under hindret bara, så han hoppade lite högt och osäkert ibland, hehe... Annars var han hur lugn och go som helst idag!:)

Life's good

Sitter man inte på hästryggen så sitter man ngn annanstans! Har nyss kört moppe och traktor med bästis, om en timma drar vi oss till stallet och hoppar med Amigo! Denna dagen är verkligen perfekt:)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2955876/images/2012/pic_196285044.jpg" class="image">


today and tomorrow

Det blir ingen uppdatering idag + imon, Amigo ska stå idag och imon ska min syster rida.

förlåt för sen uppdatering!

Har haft fullt upp hela dagen, kom hem & duschade och så, blev klar för att blogga NU! Ah, har de inte så lätt på dagarna... Även om jag tagit uppehåll ifrån fotbollen så är allt fullbokat. Hade vart mycket enklare med eget stall, verkligen! :/
Då hoppar vi till Amigo ämnet! Idag red jag direkt efter skolan, tänkte rida exakt som igår fast med sadel och känna skillnaden i hans gångarter. Gick det bra? Mja, jo, det skulle gjort om det inte BLÅSTE (varning för svordom) SÅ JÄVLA MYCKET! Fick seriöst tårar i ögonen för att det blåste så mycket, så det gick nästan inte att rida. Var ute i 20-25min bara.

Amigo - 27 mars

Idag var det hela 18grader varmt när jag red ut! Red bara i t-shirt och barbacka:) det var jättemysigt och samtidigt gick det superbra! Känner verkligen hans rörelser när jag rider barbacka, och A sa till mig att han får en rundare galopp när han galopperar i form, så kände extra noga på det. Och det var heltsjukt vad mjuk och fin galopp han fick! Han var pigg och glad idag också, me gusta muy mucho! (spanska, hehe). Kändes hur gött som helst när jag kunde svampa av Amigo efteråt, han blev ganska svettig, nu är det vår!!!!:D


Filmtajm!

Här kommer filmen ifrån Tisdags! Och det står 13(2013) i datumet, men skyller på att jag skrev det halvelva igår.. Stavfel av mig! ¨

Amigo - 25 mars

Dagens uteritt blev mycket lyckad! Red i skogen och hade mysigt med E och A:) Amigo gick först nästan hela ritten och i slutet så var han jätte duktig med framåtdrivningen! Han var jättegullig idag också, min lilla buse:) Nu ska jag fixa lite med filmerna från när jag hoppade i tisdags, får se om dom publiceras idag.

Bloggappen dampar på min mobil så det får inte bli någon bild idag:(


Härligt väder, igen!

Om en stund så drar jag mig till stallet för en uteritt! Ska bli mysigt och gött med lite sällskap:) vädret är lika fint som alla dagarna har haft det senaste, awesome!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2955876/images/2012/pic_195408473.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2955876/images/2012/pic_195408473.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2955876/images/2012/pic_195408523.jpg" class="image">


Amigo - 24 Mars

Tog ett lugnare pass i paddocken eftersom att det ska bli långritt imon. Travade lite över bommar och Amigo fixade det galant! Superponnyn, därimot var han lite obalanserad idag mot slutet, började passet med att rida rakt på vägar och det gick bra. Gjorde en övning, såhär:
Satte kameran på självfilmning också! Jag är smart jag;) Red bara över bommarna i trav, försökte mig på galopp (breddade självklart på bommarna) men fick aldrig till det rätta måttet så orkade inte hoppa upp och ner hela tiden.

Sol!

Vädret är awesome just nu! Har lite huvudvärk fortfarande men är pigg och så. Ska ner till stallet om en stund och rida lite, tror bara att jag rider lite i paddocken. Vågar inte rida ut i skogen själv, och dom bästa vägarna kan vi spara tills vi rider ut med sällskap;) hehe, som typ ... imon!
Kastanj får stå för dagens bild:)

Frisk! ... eller?

Nej, inte ett dugg. Detta suger. Är pigg och så, men har huvudvärk som in i ******! Så jag har legat i sängen mestadels av dagen, förutom när jag vart uppe och gjort mat. kul liv! Har hunnit kolla på lite filmer och min bror ska fixa 2 serier till mig! Me like:) Amigo har stått idag, han kommer eventuellt ridas imorgon och jag tänkte försöka rida på söndag. På måndag ska jag till skolan, så det så, pallar inte ligga i sängen hela dagarna, that's it!
Har inte träffat min prins på 3dagar! Skulle åkt dit idag, men vem pallar sitta i bilen
medans mamma & pappa handlar efter det?  No way att jag utsätter mig för det!  ;)

Boring

Tråkig dag som spenderats i sängen, jao!
Amigo har ridits idag, det gick bra, mer vet jag inte. Ha de!

Anmäld

Ville bara nämna att mamma nyss skickat ett mejl om anmälningen till Pelles hoppträning! :D
Taggatagga första hoppträningen för instruktör med Amigo, lite nice änna ;)

så typiskt

Varje gång jag planerar, ser fram imot något eller nått åt de hållet. Så förstörs det! Dagen skulle bli super bra, gött väder & glatt humör! Ah det började med att mitt huvud höll på att explodera när vi hade första lektionen. Och det var prov, så det var inga höja ljud liksom? Ah, nu sitter jag iallfall hemma i min säng och käkar glass, är hur varm som helst! Funderar på att öppna fönstret .. Ska iallfall sova snart, får se hur länge det blir. Amigo skulle behöva ridas idag, mamma får la gå ut och promenera med han lite. Vi får se. A kunde iallfall rida imorgon, great!

Godmorgon!

Jag sitter just nu i soffan, piggare som aldrig förr! Efter skolan så hoppar jag av vid stallet och skrittar ut en bit tänkte jag. Får se om det blir med eller utan sällskap. Antagligen utan som vanligt. Är väldigt glad idag iallfall, tänkte att ni ville veta det :D haha! Ha det super bra idag, för det ska jag:)
Tror att jag ska välja denna bilden till mobilskalet! Min fina prins♥

Amigo - 20 Mars

Idag är jag så sjukt jävla glad! Ursäkta svordomen, men de är de värt:)

Hoppade som sagt och skulle bara testa olika höjder och känna vilken som var bekvämast. Det gick så sjukt bra och hindret låg på 80cm. Kände verkligen för att höja ribban lite, det gick inte att höja till 90cm pga att det var sockerbitar osv. Så vi fick höja till 1meter! Amigo rev 2ggr, trodde att han var lite trött, men ville verkligen klara detta när jag gett mig in i det! Och vet ni vad? DET GJORDE VI!:D Blev så sjukt glad, detta är liksom det högsta jag hoppat med han, blev hur glad som helst:') för vissa andra kanske 1meter inte är några problem, men jag har verkligen inte satsat på hoppningen under detta året som jag haft Amigo så det har inte blivit högre än 80cm. Sjukt glad iallafall!


Hoppla pålle

Idag efter skolan så ska jag hoppa lite. Min trogna vän följer med och mäter hindrena! Jag ska känna på lite olika höjder. Framförallt 60, 70 & 80. Jag kan inte bestämma mig för vad jag ska hoppa för Pelle. Men det vet jag ikväll! :) Hörs!

En klapp på axeln

Ger mig själv "en klapp på axeln" som min lärare alltid brukar säga;) mina armar kommer inte må så bra imorgon, haha! Hade idrott förut och använde mycket armar, och kom nyss hem från stallet efter att ha varit där i två timmar. Har bytt ut ALLT spån till nytt fint och rent! Känns förhimla bra:) det tog 1h & 30min, men de var det värt:) känner mig jättestolt!

Nu ska jag färga min snygga (not) utväxt och mysa till film ikväll! Tv:n i vardagsrummet ska det tittas hockey på, någon/några kompisar till mamma & pappa ska typ komma hit, så får kolla inne på mitt rum antar jag ;p ha det bra!


Tjolahopp

Idag är det super fint väder! Dock så blåser man nästan bort.. Himmeln är blå och solen lyser för fullt! Inte så kul att vara ute eftersom att det blåser så mycket men hur underbart som helst att sitta inne och kolla ut genom fönstret:)
Jag har bestämt mig för att designa ett eget iphoneskal hos expert! Men kan inte bestämma mig för vilken bild jag ska använda på Amigo, Det tar 2sek att rösta. Skulle vara till stor hjälp:)
1.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


2.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

3.


Vilken bild ska jag använda?



Free web polls


Amigo - 18 Mars

Idag red jag ut med tjejerna då. Det gick jättebra:) Tränade lite på att gå först i vissa lägen och det gick bra. Travade & galopperade på en sträcka i form och Amigo gick kanonerns. Han tyckte det  var lite jobbigt i slutet så han höll på att sakta hela tiden, men det sa mina skänklar starkt nej till. hihi

13:37, ELIIIIT!

BRB @ Ponnyakuten

"Be right back, med massa uppdatering! Men just nu, ponnyakuten!"

Uteritt

Nu på morgonkvisten så ska jag rida ut med småtjejorna! Alltid lika mysigt:) Jag kommer ihåg när jag som "småtjej" fick följa med de "äldre" tjejerna ut och rida, jag älskade det! Har ridit väldigt mycket med äldre som lärt mig jättemycket!  Märke igår att jag tappat jättemycket från dressyrfronten.. Har ridit ut för mycket och ridit för lite för instruktör.. Detta får det bli ändringar på!
Gud vad skönt att slippa denna tjockejackan! Nu är det vår :D

Amigo - 17 Mars

Herregud säger jag bara. Idag har mitt humör bråkat med mig. Vaknade jätte trött imorse, men kunde inte sova mer. Det resulterade med att jag har varit trött hela dagen. Sen bråkade Amigo med transporten, pappa fick ta över efter en halvtimma. Jag tror jag gick iväg och grät 3ggr, jag var trött, sur & grinig. Orkade verkligen inte, sen blev vi ju sena, och allt blev fel, så jag bara bröt ihop. Men lektionengick bra! Hanna sa att Amigo blivit bättre, men inte 100%.. än! 1 lektion i månaden är nu planerad, och vi ska börja transportträna mer. Kommer inte blogga mer ikväll. Ha de bra!

Ponnyakuten nästa?

Nu äntligen är han på! Efter en timma... Lektionen skulle börjat för 10min sen.


Ska jag eller inte?

Till klubben så kommer Pär-Ola Nyström att hålla hoppträningar den 9 April. Jag vet inte om jag ska anmäla mig eller inte, självklart vill jag träna för han och det kan nog vara till stor hjälp med en riktig hopptränare för min & Amigos del. Men det jag tänker på är att det kommer kanske vara många som är där och tittar då, och jag HATAR publik när jag tränar. Och eftersom Amigo kan vara lite velig i paddock så tycker jag inte alls om när andra folk tittar och ska se allt som går snett. Och jag vet att det finns folk som dömmer Amigo efter att ha sett han 1 gång. Och den gången gick det dåligt. Så jag vet inte om jag vågar eller inte, eller snarare vill eller inte.
Men sånna som vet hur han är "igentligen" och som känner han utanför ridningen och så, dom är välkomna!:)

Tycker du att jag ska anmäla mig?



Dressyr

Sitter hemma och taggar inför dressyrlektion:) Vi ska köra upp Amigo med Farmor & Farfars transport. Det är en liten som bara en häst får plats i. Men den duger gott & väl! Jag tror att det kommer gå jättenbra idag, eller hoppas iallfall. Har inte ridit så mycket i ridhuset det senaste, men det ska nog funka. Det var längesän jag red för Hanna också, ska bli kul!
Nej, jag har inte blå ögon, bilden är redigerad, men skulle inte tacka nej till blåa ögon;)

Amigo - 16 Mars

Idag red jag ut med Annie. Vi var ute & skrittade i 1h & 10min. Ganska lagom dagen innan dressyrlektion tycker jag!:) Nu är allt iallfall fixat inför morgondagen och mina skor+chaps är putsade! Det behövdes...
Hade lite panikångest för jag kunde inte bestämma mig för vilken outfit jag skulle ha imon! Men det fixade sig tillslut:) Vi kör på röd/blå! :D

Hv polo har verkligen lyckats, så snyggt!


Förlåt för gårdagen

Hann inte blogga igår, Amigo stog iallfall. Idag tänkte jag rida ut en liten bit, imon är det ju dressyrlektion! Taggatagga;)
Känner inte av något i handen just nu, men det kommer bli ett ärr :( Ett litet brännmärke nu bara.
Hörs sen!

Amigo - 14 Mars

Idag longerade jag i sisådär 40min ungefär. Skrittade han mycket i båda varven i paddocken vid mitt stall, men ville testa att vara i en större paddock och kunna släppa ut han på längre lina. Traskade bort med han till Annies paddock. haha säger jag bara, hoppas ingen såg, den som gjorde det måste fått ett gott skratt:) Ganska stor del av longeringen bestod av att jag sprang efter Amigo och jagade honom.. Han var jätte slö osv. haha fast jag blev nog tröttare än han;)

Ett tips till er alla!
Longera med handskar! Drar eran häst iväg i fullt ös och longeringslilan gliden ur handen när du ska dra tillbaka så "kan" lilan glida i handen och skapa världens brännmärke. Det hände mig. Gör hur ont som helst och hela handen är helt stel:/ Får se om jag kommer kunna rida imon, det ska nog fungera!


Just nu, longering!


Tävling

Är med i en tävling på min barndomsväns blogg! :D Var med du också! (Y)
För att komma till hennes blogg klicka HÄR eller HÄR eller varför inte HÄR?

Amigo - 13 Mars

Idag red jag ut med Agnes! Var ute i ca 1timma och hade det super mysigt i skogen:) Tog det ganska lugnt så vi hann snacka ganska mycket! Amigo var pigg idag och blev även skrämd av en fyrhjuling som plötsligt kom bakifrån ;p

Forever alone in the school

Sitter i korridoren och väntar på alla andra små barn:) Haha nä, men vi har haft prov och jag blev klar först, så fick gå tidigare:) Idag ska jag rida med Agnes är det tänkt. Skriver mer om det sen.

Önskar...

...att Amigo hade haft ett eller två blåa ögon. Älskar det, så fint!

Sämsta bloggen

Stackars er som läser min blogg:) har verkligen bloggtorka, och tidsbrist! Idag har iallfall Amigo stått, peace

2 bilder

Min kompis som var med idag heter Wilma!:)

Amigo - 11 Mars

Idag följde min kompis med ner till stallet och fick rida lite! Det gick bra. Red ut i ca 30min och sen skrittade hon i paddocken ca 10min. Amigo skötte sig jättebra:) Lägger in bilder sen.

Amigo - 10 Mars

Idag var jag uppe med tuppen! Red ut i ca 20min i skogen idag. Skrittade bara så inget speciellt. Blev klar i stallet vid halv elva, så har haft en lugn för middag. Imon funderade jag på att rida ut en längre bit än idag, men eftersom att mina planer alltid ändrar sig så får vi se hur det blir med det... Blev inte på så gott humör idag när jag märkte att Amigo har börjat fälla. Och vi har inte rakat han än!? Så han kommer typ få världens fulaste sommarpäls... Jag längtar redan...
Idag är det iallfall grymt fint väder! Me like

bild i repris

Pållarna är nu inne:)

Har vart i stallet och tagit in alla söta ponnyerna! Mockade 3st boxar också. Hade vart en mysig kväll i stallet om det hade vart lite ljusare + varmare!

Ingenting blir som förväntat

Ja, plötsligt och hastigt så kom snön inatt. Kände igår när jag & en kompis var ute och körde traktor att det började lite, men hoppades verkligen att det var tillfälligt. Behövde inte kolla ut imorse, hur det såg ut stog det fullt av på facebook!
Mamma ville iallfall inte att jag skulle rida ut idag, det kan vara halt och så. ah iallfall så får jag sitta hemma hela dagen! Eller om jag åker till någon kompis.. Ingenting blir som planerat verkligen! Och helgen kommer inte heller bli som jag tänkt mig eftersom att jag kommer få rida lugnare p.g.a att han stått så mkt denna veckan.

Icke hästdag

Åkte till stallet efter skolan och fixade allt som behövdes. Amigo var väldigt mysig av sig idag, synd bara att han ska vila.. Det blåser och är kallt också så det passar bra. Nu vet ni;p

Älskar min ponny

Idag var han bäst i världen verkligen! Longerade som sagt. Var på lite dåligt humör p.g.a att "skapande skola" som vi ska ha nu i 2 dagar (hade idag & ska ha imon) gör så att vi börjar 35&45 min tidigare ist för senare några andra dagar. Sjukt.
Iallfall, Amigo dampade inte som han gör ibland vid longering ( han brukar även agera som att han inte fattar vad jag menar, unghäst beteende licksom) Men idag gjorde han allt perfekt, och lite till! :D Och vilka steg jag fick se idag, maaagosh! Och pigg blev han i galoppen :D Han fick även till några bocksprång... haha söt!

Dagens

Kom ganska nyss hem, idag tänkte jag bara longera en stund, ca 20min kanske? Jag vet att jag har världens sämsta uppdateringar, men det får bli dom de blir.


Amigo - 5 Mars

Idag fick Amigo stå. Hovslagarn var på plats och Amigo var jätteduktig!

Amigo - 4 Mars

Red i paddocken och fick lite hjälp av instruktör:) Gick jättebra och Amigo kändes jättefin, även i vänster varvet! Sen galopperade jag lite på grusvägen. Det var det, nu ska jag inte göra någonting och detta inlägget blev snabbt och utan bild, tjaoo!

Promenix

Eftersom det var planerat att jag skulle rida på morgonen så har jag nu ingenting att göra. Ingenting planerat, så jag tog mig en promenad ner till stallet och mockade lite!:) Men nu har jag inget att göra igen... Men det är verkligen vår nu! Fryser lite om händerna när jag är ute, men annars är de gött!:)
haha fråga inte om min hårfärg, för jag vet inte vad jag ska kalla den längre;)

Sista helgdagen

Helgen har gått grymt fort!:( Och jag har inte ridit någonting, bara vart med kompisar. Min syster fick rida igår för första gången på länge. I eftermiddag ska jag rida ut med några i stallet, mysigt:)

Ståhej!

Idag ska Amigo stå, intressant va?;) haha ne, men jag ska tillbringa kvällen/natten/dagen imon med en kompis och bara ha kul, så bloggpausdag;) haha, ha de!

Amigo - 1 Mars

Amigo, Amigo, Amigo känner jag att rubrikerna består av just nu! Men har inte hunnit blogga om någotannat de senaste. Idag red jag i paddocken i ca30min, travade 5-10min utan paus och travade över bommar lite då & då. Sen efter ridningen så gjorde jag lite frihetsdressyr, eller ah, gick runt och hoppades på att Amigo skulle följa med;)
Det gick sådär.. haha men vi jobbar på det;)